Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο πίνακα για τον χώρο σας

  Μπορεί να έχετε αγοράσει όλα τα έπιπλα που θέλετε για το σπίτι σας, αλλά ακόμα να μην αισθάνεσθε άνετα και ζεστά όταν γυρίζετε πίσω σε αυτό μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Και ο λόγος;

Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο πίνακα για τον χώρο σας

Μπορεί να έχετε αγοράσει όλα τα έπιπλα που θέλετε για το σπίτι σας, αλλά ακόμα να μην αισθάνεσθε άνετα και ζεστά όταν γυρίζετε πίσω σε αυτό μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Και ο λόγος; Ίσως γιατί δεν έχετε ακόμα διακοσμήσει τον χώρο σας με πίνακες! Είναι γεγονός πως ένας ωραίος πίνακας γεμίζει τον χώρο και τον κάνει να μοιάζει με σπίτι, χαρίζοντας ηρεμία και όμορφες στιγμές. Η διακόσμηση λοιπόν του χώρου μας είναι πολύ σημαντική για την χαλάρωσή σας. Η επιλογή του σωστού πίνακα είναι και αυτή που θα σας προσδώσει γαλήνη και ήρεμη ατμόσφαιρα. Ακολουθώντας λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές θα βοηθηθείτε στο να διαλέξετε τον κατάλληλο πίνακα για τον προσωπικό σας χώρο.

 

Μην παραμερίσετε το προσωπικό σας γούστο


Η βασικότερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε όσον αφορά στην επιλογή του σωστού πίνακα για κάθε χώρο του σπιτιoύ σας, είναι να έχετε ως γνώμονα το προσωπικό σας γούστο. Εάν δεν αρέσει απόλυτα ο πίνακας που σκοπεύετε να αγοράσετε σε εσάς τους ίδιους και εάν δεν ταιριάζει με την αισθητική και το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού, τότε το αποτέλεσμα θα είναι κάθε άλλο παρά επιθυμητό. Συνεπώς, μην ρωτάτε τη γνώμη τρίτων, διότι οι απαντήσεις που θα παίρνετε θα είναι βάσει του γούστου άλλων και όχι αυτού που ταιριάζει σε εσάς, με αποτέλεσμα να παραπλανηθείτε και τυχόν να οδηγηθείτε σε λάθος αγορές που στο μέλλον θα μετανιώσετε.
 

Δώστε βάση στην χρωματική αρμονία


Δώστε προσοχή στη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού σας καθώς και στα έπιπλά σας. Για αρχή βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας που έχετε επιλέξει ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου στον οποίο σκοπεύετε να τον τοποθετήσετε. Στους ανοιχτόχρωμους τοίχους μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε πολύχρωμους πίνακες που έχουν έντονα χρώματα, ενώ αντίθετα σε πιο έντονους τοίχους θα ταίριαζαν ασπρόμαυροι πίνακες ή πίνακες με παστέλ αποχρώσεις χρωμάτων. Έπειτα βεβαιωθείτε ότι πίνακας που θέλετε ταιριάζει και με τα χρώματα των επίπλων του χώρου σας, γενικότερα. Αποφύγετε να δημιουργήσετε έναν χώρο με πάρα πολλές χρωματικές αλλαγές και έντονους συνδυασμούς. Θέλετε να πετύχετε μία ήρεμη ατμόσφαιρα που θα σας ξεκουράζει και δε θα φαντάζει επιθετική. Βεβαιωθείτε πως τα χρώματα του πίνακα που έχετε επιλέξει, συνδυάζονται αρμονικά με τα χρώματα της διακόσμησης του χώρου σας.
 

Το μέγεθος μετράει καθώς και η σωστή τοποθέτηση


Μην ξεχάσετε να μετρήσετε τις διαστάσεις του τοίχου σας καθώς και των επίπλων που θα βρίσκονται κάτω από τον πίνακα που σκοπεύετε να αγοράσετε, μιας και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή διαστάσεών του. Στον τοίχο που θα ακουμπά η πλάτη του καναπέ σας, τολμήσετε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο πίνακα. Γενικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τον κανόνα που υποδεικνύει πως ο πίνακας πρέπει να έχει τουλάχιστον τα 2/3 του μεγέθους του επίπλου που βρίσκεται κάτω από αυτόν. Ένας άλλος βασικός παράγοντας για να αναδείξετε έναν πίνακα και να τον κάνετε να φανεί όσο πιο εντυπωσιακός γίνεται, είναι να τον τοποθετήσετε και στο ιδανικό σημείο στον τοίχο. Αν για παράδειγμα έχετε έναν τοίχο ύψους 270-280cm, το ιδανικό ύψος για να κρεμάσετε τον πίνακά σας είναι τα 145-155cm. Φροντίστε επίσης, η απόσταση του πίνακα από το έπιπλο που βρίσκεται κάτω από αυτόν, να είναι γύρω στα 20-30cm. Με αυτόν τον τρόπο, ο πίνακας και το έπιπλο θα αλληλοσυμπληρώνονται χωρίς να επισκιάζει το ένα το άλλο. Στην περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε μία σύνθεση από κάδρα ή εάν ο πίνακάς σας είναι τρίπτυχος, τετράπτυχος κλπ., σας προτείνουμε να διατηρήσετε μία απόσταση των 5cm αναμεταξύ τους, ώστε να διατηρήσετε μία αρμονία.
 

Δοκιμάστε μία συλλογή από πίνακες σε καμβά


Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε και φυσικά έχετε και τον απαραίτητο χώρο στο σπίτι σας, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μία συλλογή από διάφορους πίνακες. Μπορείτε να φτιάξετε θεματικές ενότητες όπως για παράδειγμα από πίνακες με ασπρόμαυρο φόντο που θα προσδώσουν μία κλασική νότα στον χώρο σας ή να δοκιμάσετε έντονες χρωματικές αντιθέσεις που θα προσδώσουν μια πιο μοντέρνα νότα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τον τοίχο σας μεγάλους πίνακες, ή αν βαριέστε εύκολα και σκοπεύετε να κάνετε συχνές αλλαγές, πιο μικρούς, ώστε να τους αλλάζετε και πιο εύκολα, χωρίς μεγάλες χρηματικές απώλειες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ