Κρεβατοκάμαρες

 Ο ύπνος είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχική και σωματική μας ευεξία. Συνεπώς, η επιλογή των κατάλληλων επίπλων για την κρεβατοκάμαρα αποτελεί “must” στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Κρεβατοκάμαρες

Ανέκαθεν ο ύπνος αποτελούσε ένα καίριο κομμάτι στην μέρα του ανθρώπου. Με τους συνεχώς αυξανόμενους και κουραστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, όλοι αποζητούμε τη στιγμή που θα γυρίσουμε σπίτι μας και θα ξαπλώσουμε στο κρεβάτι μας, στον προσωπικό χώρο της κρεβατοκάμαράς μας. Ο ύπνος είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχική και σωματική μας ευεξία. Συνεπώς, η επιλογή των κατάλληλων επίπλων για την κρεβατοκάμαρα αποτελεί “must” στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.


Πώς όμως θα διαλέξουμε τα κατάλληλα έπιπλα για τις ανάγκες και το γούστο μας; Αυτό το ερώτημα γεννάται σε όλους μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά:

 

1) Προϋπολογισμός και Εξοικονόμηση


Ανάλογα το budget μας θα πρέπει να ξεκινήσουμε επιλέγοντας την αντίστοιχη ποιότητα. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως πολλές φορές μια πιο φαινομενικά ακριβή αγορά, θα μας χαρίσει γερά και ποιοτικά έπιπλα που θα χαιρόμαστε για τα επόμενα χρόνια. Όλοι μας θέλουμε ακριβά κομμάτια ξυλείας αλλά ίσως να μην είμαστε σε θέση να τα αποκτήσουμε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πιο οικονομικές, εξίσου ανθεκτικές κατασκευές σε πιο προσιτές τιμές. Επίσης, βάσει χώρου, θα πρέπει προσεκτικά να μετρήσουμε διαστάσεις και να υπολογίσουμε το είδος και τον αριθμό των επίπλων, μιας και αυτά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον τελικό προϋπολογισμό. Θέλουμε απλά ένα κρεβάτι ως το βασικό μας κομμάτι ή υπάρχει και χώρος για κομοδίνα και τουαλέτα τυχόν;

 

2) Σχεδίαση


Μιλώντας για σχεδιασμό και design, πάντα πρέπει να λαμβάνουμε ως άξονα το προσωπικό μας γούστο. Το κρεβάτι δεν είναι απλά ένα έπιπλο, αλλά κάτι που μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει τον ύπνο μας, συνεπώς και τη ζωή μας. Θυμηθείτε, πως στην κρεβατοκάμαρα περνάμε τουλάχιστον 8 ώρες από τη μέρα μας και πρέπει να είναι ένας χώρος που θα ευχαριστεί και θα χαλαρώνει αποκλειστικά εμάς τους ιδίους, οπότε η άποψη τρίτων περισσεύει. Η αρμονία και ο σωστός συνδυασμός επίπλων και διακόσμησης είναι το παν, μιας και μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Ιδανικά, εάν υπάρχει χώρος, μια κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να αποτελείται από τα συνοδευτικά της έπιπλα όπως τα κομοδίνα, την τουαλέτα, τις ντουλάπες και τον καθρέπτη της. Επίσης, η συνεκτίμηση του χώρου είναι βασική, μιας και αυτό που σε μια φωτογραφία φαντάζει αρμονικό και όμορφο, στο χώρο μας, μπορεί να αποβεί υπερβολικό και ακατάλληλο.

 

3) Διαστάσεις


Όπως είπαμε και παραπάνω πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τις διαστάσεις του χώρου σας και εάν αυτός σας το επιτρέπει, μη διστάσετε να αγοράσετε ένα μεγάλο κρεβάτι και θα είναι κάτι που δε θα το μετανιώσετε ποτέ. Ένα διπλό ή ακόμα και υπέρδιπλο κρεβάτι θα αφήνει πάντα απολυτά ευχαριστημένους αυτούς που το χρησιμοποιούν.

 

4) Υλικό


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν θα πρέπει να αγοράσουμε ένα κρεβάτι ξύλινο ή υφασμάτινο. Η αισθητική αρτιότητα του κρεβατιού είναι κάτι εντελώς προσωπικό και συνεπώς υποκειμενικό. Όπως ήδη αναφέραμε, γνώμονας πρέπει να είναι το προσωπικό μας γούστο και ανάγκες για να αποκτήσουμε το κρεβάτι των ονείρων μας. Στη σελίδα μας και στο κατάστημα μας, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει μέσα από ποικιλία ξύλινων κρεβατιών καθώς και υφασμάτων. Σε περίπτωση επιλογής ενός υφασμάτινου κρεβατιού, αυτό που μπορούμε να σας προτρέψουμε να βάλετε είναι ένα αλέκιαστο και αδιάβροχο ύφασμα.

 

5) Αποθηκευτικός χώρος;


Αδιαμφισβήτητα τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο αποτελούν μία εξαίσια λύση, μιας και προσθέτουν χωρίς κατανάλωση έξτρα χώρου μια αποθήκη που θα χωρέσει από ρούχα και λευκά είδη μέχρι χαλιά και την ηλεκτρική σκούπα, ειδικά σε πιο μικρά σπίτια.

 

6) Επιλογή Στρώματος


Αν και η έμφαση συνήθως δίνεται στην εμφάνιση του κρεβατιού, η επιλογή στρώματος είναι ίσως το πιο βασικό και καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση της απαραίτητης ποιότητας ύπνου. Ενώ ένα κρεβάτι κατά τα γούστα μας, εξασφαλίζει αρμονία και ευχάριστη παραμονή μας στο χώρο, το στρώμα αποτελεί επένδυση πάνω στην σωματική και ψυχική μας υγεία, γι’ αυτόν τον λόγο θα σας επισημαίναμε να δώσετε τη μέγιστη προσοχή. Η επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρίας, με σοβαρή, μακροχρόνια εγγύηση παροχής υλικών καλλίστης ποιότητας είναι απαραίτητη. Το σωστό στρώμα πρέπει να παρέχει την κατάλληλη στήριξη για το σώμα και την σπονδυλική στήλη. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε στον χώρο μας τα στρωματά και να ζητήσετε την καθοδήγηση μας βάσει των αναγκών σας.

 

7) Κρεβάτι με εγγύηση ποιότητας αγοράς


Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε πως το προϊόν που αγοράζετε συνοδεύεται από εγγύηση ποιότητας, μιας κι αυτό αποτελεί μία σημαντική υπόθεση. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για οτιδήποτε σας απασχολεί, πέραν από την αναφορά στα υλικά κατασκευής.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και επισκεφθείτε και τον χώρο μας εμπιστευόμενοι την γνώμη των κατάλληλα καταρτιζόμενων συνεργατών μας, σας εγγυόμαστε πως η επένδυση που θα κάνετε στην κρεβατοκάμαρά σας και στο στρώμα σας, θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους για πολλά χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ