Πως θα επιλέξετε την κατάλληλη πολυθρόνα για το σπίτι σας

Η αλήθεια είναι πως το έπιπλο της πολυθρόνας δεν θα ξεπεράσει ποτέ το κόστος ενός καναπέ αλλά παρόλα αυτά μπορεί να αποδειχτεί σαν την κάλλιστη επένδυση για το σαλόνι σας!

Πως θα επιλέξετε την κατάλληλη πολυθρόνα για το σπίτι σας

Η αλήθεια είναι πως το έπιπλο της πολυθρόνας δεν θα ξεπεράσει ποτέ το κόστος ενός καναπέ αλλά παρόλα αυτά μπορεί να αποδειχτεί σαν την κάλλιστη επένδυση για το σαλόνι σας! Ωστόσο για να πετύχετε την τέλεια αγορά, θα πρέπει να δείτε τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε την κατάλληλη πολυθρόνα.

Αρχικά, θα πρέπει να δούμε ποια είναι τα είδη πολυθρόνας που υπάρχουν. Υπάρχουν οι μπερζέρες, που είναι γαλλικού στυλ πολυθρόνες με ταπετσαρία και ξύλινο πλαίσιο και μπορούν να δώσουν ιδιαίτερο στυλ σε έναν σύγχρονο χώρο εάν επενδυθούν με μοντέρνο ύφασμά. Ένα διαφορετικό στυλ είναι οι πολυθρόνες χωρίς μπράτσα που είναι αρκετά άνετες και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, καθώς και οι πολυθρόνες με φτερά που συνήθως κάθεται σε πόδια και έχει ψηλή πλάτη που στις πάνω πλευρές της έχει φτερά. Ένα άλλο στυλ είναι η πολυθρόνα τύπου “barrel” που η αυθεντική είχε κατασκευαστεί από μισό βαρέλι από το οποίο πήρε και το όνομά της. Στις μέρες μας, έχει διατηρηθεί το σχήμα βαρέλι αλλά έχει επενδυθεί με ύφασμα και συνήθως συνοδεύεται και από ένα μαξιλάρι.

Όσο αφορά το στυλ της πολυθρόνας, το παν είναιη επιλογή σας να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας και το γούστο σας καθώς και να βρίσκεται σε ισορροπία με την ευρύτερη διακόσμηση και ύφος του χώρου σας. Λάβετε υπόψιν σας τα χρώματα που επικρατούν στον χώρο σας καθώς και το μέγεθός του. Στα νεοκλασικά σπίτια που έχουν αντίστοιχη κλασσική ήvintageδιακόσμηση, θα μπορούσατε να τολμήσετε ένα πιο μοντέρνο για παράδειγμα ύφασμα το οποίο θα έκανε μια ωραία αντίθεση στον χώρο σας. Είναι βασικό να ξέρετε τον λόγο χρήσης της πολυθρόνας σας. Θα είναι ένα έπιπλο που θα χρησιμοποιείτε για να χαλαρώνετε διαβάζοντας ένα βιβλίο, πίνοντας ένα κρασί, ή ένα έπιπλο που θα προσδώσει χαρακτήρα στο καθιστικό; Όταν έρθει η στιγμή της αγοράς, δώστε λοιπόν σημασία στην υφή του υφάσματος, στα χρώματα και στο σχέδιο γιατί αυτά θα κάνουν τη διαφορά.

Σχετικά με το μέγεθος, λάβετε υπόψιν σας τον ελεύθερο χώρο που πρέπει να υπάρχει γύρω από την πολυθρόνα καθώς και το γενικότερο μέγεθος του χώρου σας, των υπόλοιπων επίπλων κλπ. για να αποφασίσετε το μέρος που θα τοποθετηθεί η πολυθρόνα σας. Όπως και να έχει δε θέλετε να κάνετε τον χώρο σας να ασφυκτιά.

Μην παραβλέψετε την ποιότητα της πολυθρόνας η οποία, αν είναι καλή, θα σας αφήσει να τη χαρείτε για πολλά χρόνια. Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε έμφαση στη διαχρονικότητά της! Το υλικό της θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα ένα αρκετά ανθεκτικό ξύλο οξιάς. Το κλασσικό στυλ συνήθως ταιριάζει με όλα τα έπιπλα καθώς και την τάση διακόσμησης σχεδόν κάθε εποχής. Τέλος, επιλογή ενός ανθεκτικού υφάσματος θα μπορεί πάντα να καλύπτει όλες σας τις ανάγκες.

Δε θα μπορούσαμε ποτέ να παραβλέψουμε και τον τομέας άνεσης, όμως. Επιβάλλεται λοιπόν η πολυθρόνα σας να είναι άνετη. Μη διστάσετε να καθίσετε ξανά και ξανά στην πολυθρόνα που έχετε καταλήξει και να τη δοκιμάσετε πολλές φορές πριν την αγοράσετε. Η ψυχολογία μας επηρεάζεται άμεσα από τα έπιπλα που έχουμε στον χώρο μας και από το πόσο άνετα αισθανόμαστε όταν τα χρησιμοποιούμε, μιας και το σώμα μας ξεκουράζεται ή όχι κατά τη χρήση τους.

Καλό θα ήταν λοιπόν να εστιάσετε σε κάποια βασικά πράγματα σχετικά με την αγορά πολυθρόνας. Καταλήξτε στο στυλ πολυθρόνας που ταιριάζει στον χώρο σας και θα αναδεικνύει την διακόσμησή του. Επίσης, καταλήξτε σε ένα ύφασμα, μονόχρωμο ή μη, που να μην περιορίζεται από μία παροδική τάση μόδας, αλλά να είναι διαχρονικό και να σας κάνει να αισθάνεστε άνεση και ηρεμία. Όπως και να έχει, επισκεφθείτε τον χώρο μας και ζητήστε τη συμβουλή μας ώστε να καταλήξετε στην καλύτερη για εσάς επιλογή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ